DM i Hurtigskak med Philidor

Tidigare idag spelades kvalifikationsturneringen för Danska lagmästerskapen i snabbschack. Själv deltog jag med mitt Danska lag Philidor och spelade på första bord. Övriga lagmedlemmer var Nils Grandelius (bord 2), Hans Tikkanen (bord 3), Nikolaj Mikkelsen (bord 4) och Jan Andersen (reserv). Turneringen spelades utanför Köpenhamn och samlade totalt elva lag, varav de två främsta får göra upp i finalen som spelas på Fyn den 27 maj. Trots favoritskap blev det flera hårda partier, men vi lyckades som oftast dra det längsta strået i matcherna och slutade på komfortabla 21.5 pp (av 24 möjliga!) vilket gav oss god marginal till tvåan Brönshöj som gör oss sällskap till finalen. Allra tuffaste motståndet fick vi i sista ronden mot Nordkalotten där vi slutligen vann matchen med 2,5-1,5. Själv ställdes jag som vit mot IM Björn Ahlander.

2 reaktion på “DM i Hurtigskak med Philidor

  1. Det ser bra ut, verkar enkelt på nåt sätt när du kommenterar. I verkligheten är det säkert lite mer körigt. Vet du om det finns något mer om tävlingen på nätet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>