Bundesliga

I helgen har jag varit i Dortmund och spelat Bundesliga för mitt lag SC Hansa Dortmund. Redan innan helgen stod det dessvärre klart att vi i princip skulle åka ur den högsta serien eftersom försprånget till nästa lag var 4 matchpoäng och 8,5 paripoäng med endast två matcher kvar att spela. Hursomhelst var vi alla motiverade att göra en så bra avslutning på säsongen som möjligt, särskilt nu när vi spelade på hemmaplan. På lördagen mötte vi Hamburge SK som visserligen var försvagade, men trots detta högre rankade på nästan alla bord. Själv fick jag nöjet att spela svart i en Kungsindier mot Robert Kempinski.

Matchen slutade också i vår favör med 5-3. Idag mötte vi SF Berlin och jag ställdes som vit mot Aronians elev Hrant Melkumyan. Han valde också att försvara sig med just Berlinmuren. Jag fick viss press, men remin fanns alltid inom räckhåll och efter 40 drag återstod endast olikfärgade löpare och två bönder var. Även idag var vi underdogs, men alla spelade väl och till sist kunde vi skriva in 5-3 i protokollet och 6-2 var inte  långt undan. En utmärkt avslutning för laget på säsongen. Det blev till sist en 13:e plats i tabellen, men eftersom fyra av de sexton laget åker ur då vi förbereda oss på spel i 2:a Bundesligan till hösten.

En reaktion på “Bundesliga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>