Vällkomna till Tylösand

Återigen får vi chansen att bjuda in till Hotel Tylösand.

Detta blir den tolfte upplagan av Deltalift Open och fjärde gången på Tylösand.

Den stora nyheten för denna gång är att det blir finalen på Svenskt Grand Prix, det skall bli väldigt spännande att se vilka som är med i racet hela vägen in i mål.

Vi kommer även denna gång att spela Harplinge Mini Open som kändes väldigt kul i premiären.

Så titta gärna in på inbjudan och boka in Hotel Tylösand den 14-16 maj och se till att ha ett bra läge i Grand Prix så blir det en härlig start på sommaren 2015.

Magnus Filipsson

HarplingeSS-Halmstad

Tiger tog det!

Årets Deltalift Open är färdigspelad. Vinnaren blev GM Tiger Hillarp Persson som efter särskiljning för andra gången i historien knep segern i Deltalift Open. GM Emanuel Berg blev säker tvåa med samma antal partipoäng varvid det blev delad prispott mellan de två.

Första upplagan av Harplinge Mini Open vanns av Oskar Jönsson.

Första upplagan av Hallands Öppna Blixt-DM Vanns av IM Tom Kantans.

Stort tack till alla som ställde upp: Deltagare, Hotel Tylösand, och alla som stred med det praktiska. Välkomna nästa år då Svenska Grand Prix avgörs här.

NU LADDAR VI UPP

På torsdag 29 maj startar årets Deltalift på Hotel Tylösand.

Det ser ut som att det kan bli deltagarrekord i Deltalift Open med flera spelare som har varit med samtliga gånger men också flera intressanta nya namn som det skall bli kul att lära känna lite bättre.

Dessutom startar vi upp Harplinge Mini Open som ser ut att bli en blandning av många unga framtidslöften blandat med några mer rutinerade spelare.

Vi har haft problem under söndagen med hemsidan men nu fungerar allt som det ska igen, nu kan man också se deltagarna under chessresults.com.

I år kommer vi att kunna sända sammanlagt 18 livebräden. Fördelningen kommer att bli 15 st bräden på Deltalift Open, 2st på Harplinge Mini Open. Dessutom kommer vi att använda ett bräde som vi väljer ut.( Arrangörens val). Ett stort tack till Växjö SK och Malmö Schack Förbund som ställer upp med bräden. Utan Anders Hansens kunnande hade detta inte varit möjligt.

Glöm inte bort att anmäla er till Hallands Öppna Blixt-DM som spelas på söndagen den 1 juni där ni har chansen att förutom förstapriset på 5 000 kr också kan skaffa er ett Elo-tal i blixt. För mer info se inbjudan på http://halmstadschack.se/filer/hallanddm_red.pdf

Magnus

 

Magi

Dagens datum: 1. Maj

1. upplagan av Harplinge Mini Open

10 anmälda i Harplinge Mini Open.

11.Upplagan av Deltalift Open.

111 anmälda totalt i turneringen.

Således mycket ettor och en enkelt nolla precis som det kommer att bli då partiresultaten rapporteras (man kan ju alltid hoppas).

Det är bra siffror och årets turnering ser ut att bli rekordstor!

Dessutom söndagen den 1.juni:

1. upplagan av Hallands Öppna Blixt DM

Låt er inspireras! https://www.youtube.com/watch?v=77aFGl7oRrg

Carlsen v.s. Morozevich: https://www.youtube.com/watch?v=-wRdgOllrzM

och det fantastiska Anand v.s. Kasparov 1996 Geneva GP: https://www.youtube.com/watch?v=DxbMzZ5a2Zg

Engelsk schackmagi

Engelsmannen och schackspelaren Derren Brown tar magin till ny nivå då han efter ett års förberedelser ger en simultan mot nio mästare/elitspelare. Om denna nivå är högre eller lägre kan diskuteras, men en fantastisk underhållning för oss som gillar spelet.

Mr. Brown bryter mot en regel som säger att magiker aldrig avslöjar tricket, men det gör han faktiskt i slutet av videon. Som de flesta magiker gör så fuskar han!

Håll tillgodo:

http://magicalexcellence.com/derren-brown-beats-9-chess-players-simultaneously/

PS. I dag är sista anmälningsdagen med rabatt, i morgon är det ordinarie avgift.

 

1 månad kvar

Nu är det bara 1 månad kvar till 11:e starten av Delta Lift Open och 1:a starten av Harplinge Mini Open. Nu har vi passerat 70 deltagare.

För er som vill spara 50 kronor på startavgiften passa på och anmäl er senast den 1 maj. Därefter är det ordinarie startavgift 450 kr.

Anmäl er gärna till Hallands Öppna Blixt-DM som går av stapeln på söndagen efter Delta Lift Open. Startavgiften är reducerad med 50 kr för spelare som deltagit under Delta Lift Open eller Harplinge Mini Open. Anmälan till blixten ska ske till daniel@svensksmak.se.

Magnus

Påskhälsning

Kul att se att ni är på hugget och anmäler er tidigt (50 st redan anmälda) till årets upplaga av Deltalift Open/Mini Open.

Glöm inte våra nyheter för i år.                                                                                    Mini Open med samma betänketid som Deltalift Open ett bra sätt för bla. juniorer att få spela en öppen turnering. På söndagen efter Deltalift Open och Mini Open så kommer vi att arrangera en blixt-turnering. Där vår ambition är att ELO-registrera den för att kunna skaffa ELO-tal i blixt.

Hotellet är snart fullbelagt (10 rum kvar 12/4-14). Dessa är reserverade till spelare i Deltalift Open. Uppge Deltalift vid bokning (endast telefonbokning). Övrigt närliggande boende är Tylebäck och First Camp (10 min promenad från spellokalen)

Som det ser ut nu så kommer vi inte att spela i den stora konferenslokalen i år. Utan vi kommer att hålla till i de lokaler vi var i 2012.

Vill även passa på att önska Lycka till i Norrköping för de spelare som ska delta där.

GLAD PÅSK, Magnus Filipsson Harplinge SS

Känns det som våren kommit?

Gräset blir grönare och grönare. Fåglarna lämnar fågelborden och klarar sig på egen hand. Trädgårdarna skall ses över. Om  lite mer än 2 månader kulminerar allt med att Tylösand Hotel öppnar sina dörrar och bjudar in oss till spel med bräderna uppställda på bord med vita dukar. Det är snart dax för den 11. upplagan av DELTALIFT OPEN!

Det är en hel del nytt för i år:

Söndagen efter att Deltalift Open är färdigspelat vigs åt Hallands Öppna Blixt DM 2014. Arrangör är Halmstads Schacksällskap tillsammans med Hallands Schackförbund. Anmälan sker separat enligt inbjudan på http://halmstadschack.se/filer/hallanddm_red.pdf

Flera stärka spelare har redan anmält sig!

Vi kommer att få elektriska DGT- klockor på alla bord. Därmed blir det lagt på tid för varje drag. Se inbjudan för detaljer.

Parallellt med huvudtävlingen arrangerar vi Harplinge Mini Open som är öppen för nordiska spelare på upptill 1600 i ranking. Ange i meddelandefältet om du vill delta i den tävlingen.

Efter tävlingarna står sommaren för dörren med bland annat SM i Borlänge och Politiken Cup i Helsingör.

Missa då inte vårt arrangemang, Du får sparring och inspiration av minst 6 stormästare och blir då väl förberedd inför dessa tävlingar.

Varmt välkomna.